Skip to main content

radiopresentator

geboren: 27 september 1965 (Waalwijk)

Hubert werd geboren in de Mr. Luijbenstraat. Hij bracht 5 jaar door op de Pastoor van Haarenschool en het laatste jaar van zijn lagereschooltijd zat hij op de Pastoor Kuiperschool waar hij nog les kreeg van, inmiddels oud-wethouder, Piet van Steenoven.

Al op zeer jonge leeftijd ontdekten zijn ouders een 'afwijking': Hubert lijkt totaal geobsedeerd door alles wat met radio te maken heeft. Zo draait hij als klein manneke voortdurend aan de knoppen van de radio's in huis wat bij zijn vader een behoorlijk portie ergernis oplevert.
Als 13-jarig ventje voetbalde hij nog 2 seizoenen bij RKC maar het experimenteren met zendertjes en radiomaken hadden toch de voorkeur. Zodoende zat het hele elftal na de wedstrijden in de kantine te luisteren naar Hubert.

Na veel piratenzenders te hebben bezocht in Brabant en België kwam hij in Waalwijk bij de Ziekenomroep IRON van het St. Nicolaasziekenhuis, het huidige Tweesteden Ziekenhuis, terecht.
In 1989 richtte hij met 2 piratencollega's zijn eigen lokale radiozender Maasstad radio op (de voorloper van RTV Midden Brabant) en ging ook nog eens werken bij Radio Tilburg. Vanuit deze lokale zender begon hij, eveneens in 1989, zijn professionele loopbaan bij Omroep Brabant.
Vanaf 1993 presenteerde Hubert bij de VARA, op Radio 3FM. We kunnen hem nu nog steeds horen voor die omroep op Radio 1. Tussendoor werkte hij bij Omroep Flevoland en vond hij ook nog de tijd om te studeren aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. 
Uiteindelijk is hij terechtgekomen bij Radio M Utrecht waar hij op werkdagen ‘s avonds het programma 'De avond van M' en op zaterdag 'Prettig Weekend!' presenteert. Op zaterdag- en zondagmiddag is hij ook nog steeds te horen bij één van zijn eerste liefdes: Omroep Brabant.