Skip to main content

zanger/presentator/dj

geboren: 1 april 1950 (Waalwijk)

Clemens van Bracht is in 1974 chef bij de platenzaak van Frans de Kok in Den Bosch wanneer zijn collega Willem van Schijndel op het idee komt om een carnavalssingle te maken en hij doet mee.
Hun eerste carnavalskraker en top 10 hit is een feit en 'De Deurzakkers' zijn geboren. Ze hadden meteen de smaak te pakken, maar ervaring en de juiste liedjes bleken echter te ontbreken waardoor het succes enkele jaren beperkt bleef tot enige bekendheid in de regio. 
Maar ze bleken tóch geen ééndagsvlieg. In 1983 scoorden ze opnieuw met “Waar is de steek van de keizer“, een cover van het populaire liedje uit de film “De Boezemvriend”. Vanaf dat moment was het regelmatig raak en wisten ze vaak ook landelijk te scoren, met o.a.”Het feest kan beginnen”, “Doe ze thuis de hartelijke groeten”, “Geef ons de sleutel maar”, “Het is hier binnen beter dan buiten”, “Doe ’n stapje naar voren" e.v.a. Tegenwoordig heeft Clemens van Bracht een eigen entertainmentbedrijf. Tevens is hij als presentator veel aan het werk. Sinds 2010 heeft hij ook zijn eerste passie, dj, opgepakt. Zijn concepten als DJ Clemens zijn 60’s meets the 70’s en Lounge muziek.

Op 13 december 2014 werd door burgemeester Kleijngeld aan Clemens van Bracht en Willem van Schijndel de Erespeld van de gemeente Waalwijk toegekend ter ere van het 40-jarig bestaan van het zangduo De Deurzakkers en de bijzondere verdiensten voor de gemeenschap van Waalwijk.