Skip to main content

zanger/gitarist

geboren: 16 januari 1979 (Waalwijk)

Muziek heeft altijd centraal gestaan in het leven van Stefan. Op de middelbare school luisterde hij onder andere naar Iron Maiden en Metallica.
Op zijn veertiende begon hij, samen met zijn broer, zijn eerste bandje. Eind 1998 besluit hij zangles te nemen om alle kneepjes van het vak te leren.

Een aantal jaren en bandjes verder deed hij in 2001, op aandringen van zijn moeder, mee aan het programma Starmaker. Dat werd een groot succes. Uit dit programma kwam de band K-otic voort en de eerste single die nog uitgebracht werd onder de naam Starmaker, 'Damn (I think I love you)', werd de bestverkochte single van 2001.
Als protest op zowel het programma als de single bracht het team van Kopspijkers, onder de naam One Day Fly, de single 'I wanna be a one day fly' uit. Deze plaat stootte direct 'Damn (I think I love you)' van de eerste plaats in zowel de Mega Top 100 als de Top 40.

De eerste show van K-otic, met een 7-koppige liveband, in de Tavenu in Waalwijk was een enorm succes. De zaal was volledig uitverkocht en het publiek keerde na afloop méér dan tevreden huiswaarts.
Hierna scoorde de band nog 7 top 40- en 3 top 10-hits.
In 2003 kwam er, vanwege afnemend succes, een einde aan K-otic. Snel hierna vertrok Stefan naar Duitsland om met de schrijfster van 'Damn' te gaan werken. In een studio in München werden onder andere diverse filmsoundtracks opgenomen.

Eenmaal terug in Nederland begon hij de band LEV. In 2010 werd hij gevraagd om bij de coverband KAAS te komen, een 11-koppige formatie waarmee hij veel optreedt en Nederlands- en Engelstalige hits ten gehore brengt.