Skip to main content

illustrator

geboren: 20 oktober 1988 (Waalwijk)

Aimee is opgegroeid in Waalwijk en heeft er tot haar 18e, toen ze ging studeren, gewoond.
In eerste instantie woonde ze in Zanddonk, later is ze verhuisd naar de Antoniusstraat. Na de lagere school ging ze naar het Dr. Mollercollege.
Als kind wilde Aimée al alles wat ze zag vastleggen op papier. Door elke dag te tekenen ontwikkelde ze op jonge leeftijd een eigen tekenstijl, beïnvloed door Belgische en Japanse strips. “Iedereen in de stad was altijd al heel enthousiast over mijn tekeningen. Leerkrachten, vrienden, familie. Door die steun heb ik doorgezet en zo ben ik ook professioneel illustrator geworden.”

Haar eerste baantje was het maken van een wekelijkse strip voor het Brabants Dagblad, regio De Langstraat. “De strips waren niet altijd even goed, maar ze waren wel een goede ervaring.”

In 2006 publiceerde uitgeverij BeeDee haar stripdebuut, ‘Aimée TV’. Sindsdien is ze werkzaam als professioneel tekenaar. Haar werk verscheen in boeken (‘Mooi is dat!’), op televisie (‘Code 37’) en in tijdschriften (HP/deTijd, OOR). Ze exposeerde o.a. in het Singer Museum Laren en het Kulturmuseum in Oslo.

Sinds januari 2010 verschijnt in dagblad Metro dagelijks een strip van Aimee onder de naam Snippers. Deze strip werd zo populair dat er in april 2013 een bundel van uitgebracht werd: 'Snippers 1: Het is weer zo'n dag'.

Op dit moment woont en werkt ze in de Randstad, maar Waalwijk ervaart ze nog altijd wel als “een fijne oase van rust waar ik bij kan komen van het hectische leven. Ik heb er nog veel familie en vrienden wonen, die ik graag bezoek in de weekenden. Ik zal nog vaak blijven terugkeren naar Waalwijk, het heeft een speciaal plekje in mijn hart.”