Skip to main content

gitarist/producer

geboren: 1965 (Waalwijk)

Oscar Holleman is in 1983 een van de oprichters van hardrockgroep Vengeance. Vijf jaar later, tijdens de voorbereiding van het album "Take it or leave it", verlaat hij de band.
In een omgebouwde garage achter het huis van zijn ouders aan de Ambrosiusweg in Waalwijk begint Holleman met het produceren van demo's. De naam van zijn studio is RS29 (de RS staat voor Recording Studio, 29 was het huisnummer). Een van de eerste demo's die hij opneemt is van Bodine, de hardrockband waar hij zelf ook enige tijd deel van uitmaakt. Andere bands die de producer daarna over de vloer krijgt zijn onder anderen Aemen, Antropomorphia, Brotherhood Foundation, Helloïse, Heideroosjes, The Undeclinables, Vals Licht, Gorefest en Within Temptation.
Ook voor Krezip produceert hij de eerste 2 albums. Oscar werkt aan het debuutalbum van My Favorite Scar wanneer hij in 2010 tweemaal wordt getroffen door een herseninfarct en half blind wordt. Ondanks deze tegenslagen én het doktersadvies het rustiger aan te doen werkt hij fanatiek door aan de afronding van het album.