Skip to main content

mode-ontwerpster

geboren: 20 juli 1980 (Waalwijk)

Groeide samen met 4 zussen en een broer op in Zanddonk. Na haar studie Personeel en Arbeid begon ze haar eigen werving- en selectiebureau dat gespecialiseerd was in personeel voor de modebranche.
Zo kwam ze al snel in aanraking met grote modebedrijven en in 2002 startte ze haar eigen kledingimportbedrijf 2Stepzahead op. In die functie ontmoette ze in Los Angeles de oprichtster van Supertrash, Ava Rily. Het klikte meteen tussen hen en ze besloten om het merk samen groot te maken.

In 2009 kocht ze het hippe jonge merk voor modebewuste, ambitieuze en onafhankelijke vrouwen op. Het lijkt erop dat dit merk in goede handen is bij Olcay. Ze liet het kleine labeltje, waar ze zelf ook voor ontwerpt, in korte tijd uitgroeien tot een 'Big Brand' dat nu verkrijgbaar is in 24 landen met meer dan 1200 verkooppunten. Een miljoenenbedrijf dus. Het befaamde oranje jurkje van het WK voetbal 2010 in Zuid Afrika was ook van het merk Supertrash. Voor het EK Voetbal 2012 ontwierp ze wederom een jurkje, ditmaal voor een EK-actie van Albert Heijn.
Van augustus 2010 tot juli 2012 is Olcay verloofd met voetballer Edgar Davids.