Skip to main content

kunstenaar

geboren: 1974 (Waalwijk)

Jurjen werd in 1972 geboren in de Liefrinkstraat. "Mijn vader en moeder zijn geboren in respectievelijk Harderwijk en Haarlem. Mijn opa en oma van vaders kant zijn op enig moment naar Waalwijk verhuisd. Toen zij later naar Sprang-Capelle zijn verhuisd, zijn mijn ouders -pas getrouwd- in Waalwijk gebleven."
In 1976 verhuisde het gezin naar Gouda, waar de vader van Jurjen een baan gekregen had. Later verhuisde hij naar Nieuw-Zeeland waar hij vervolgens een groot deel van zijn jeugd doorbracht.

Jurjen maakt illustraties en beeldt stadsgezichten uit, voornamelijk van Utrecht. Daarbij maakt hij gebruik van verschillende technieken, waaronder tekenen en digitale bewerking. Van een illustratie van Waalwijk is het (nog) nooit gekomen. " Ik heb het wel overwogen ja. Helaas is mijn techniek nogal bewerkelijk, waardoor ik niet toekom aan het merendeel van tekeningen die ik overweeg te maken."
Het meest opvallend aan zijn werk is het frisse kleurgebruik, terwijl hij kleurenblind is.

Er is nagenoeg niets meer dat Jurjen nog bindt aan Waalwijk, geen vrienden of familie, en hij komt er eigenlijk ook nooit meer, Vergeten is hij zijn geboortestad echter nog niet. "Als ik denk aan Waalwijk denk ik aan de schoenwinkel waar mijn schoenen werden gekocht, tot jaren nadat we al uit Waalwijk waren vertrokken!"