Skip to main content

beatboxer / acteur

geboren: 7 juni 1984 (Waalwijk)

Nabil werd geboren in de Generaal Bothastraat (voormalige Witte Wijk) en verhuisde later naar Zanddonk. Daar ging hij ook naar de basisschool, OBS Van der Heijden. "Daar kreeg ik les van juffrouw Els, de allerliefste juf." Na de basisschool ging hj naar De Overlaat.

Nabil voetbalde in zijn jeugd, eerst bij RWB, later bij RKC. Andere vrije tijd werd doorgebracht in de Tavenu en de Marquees. "Ik deed in mijn vrije tijd veel aan mijn creativiteit, dankzij de Tavenu. Ik kon mij daar ontwikkelen als beatboxer en breakdancer, waardoor ik later kon doorgroeien als cabaretier en acteur."
Op zijn 18e verhuisde hij naar Amsterdam. "Er lagen daar veel meer kansen voor mij om door te stromen naar theater en televisie."

Nabil heeft zichzelf het human beatboxen aangeleerd en treedt hiermee regelmatig op in binnen- en buitenland. In 2007 werd hij zelfs Nederlands Kampioen Beatboxen.
Omdat hij erg succesvol is in het beatboxen heeft de FreshAcademy hem gevraagd om zijn beatboxkunsten over te dragen aan jongeren door middel van workshops. Om zijn veelzijdigheid kenbaar te maken heeft Nabil ervoor gekozen om de comedywereld in te gaan. Als lid van het bekende comedygezelschap Comedy Explosion, waar bijvoorbeeld ook Javier Guzman deel van uitmaakt, tourt hij regelmatig door Nederland.

Acteren is ook één van zijn passies. Hij speelde gastrollen in verschillende televisieseries als Van Speyk, Deadline, Zomerz@pp en films als Kicks en Bolletjes Blues.Van half januari tot half juni 2008 was hij te bewonderen in de serie Onderweg Naar Morgen waarin hij de rol van Youssef speelde. Ook heeft hij één van de hoofdrollen vertolkt in de NET5 serie De Co-assistent.
Daarnaast presenteert hij op bedrijfsfeesten, evenementen en festivals.

Nabil komt nog regelmatig in Waalwijk, waar nog familie en vrienden wonen. "Mijn sterkste herinneringen aan Waalwijk zijn heel veel dingen, maar als ik het moet hebben over nostalgie dan is het de buurt-ijscoboer Willy, het Hoefsven waar wij ieder jaar zwommen, het Lido en natuurlijk de gezelligheid die er toen nog was. In mijn beleving was het toen drukker en speelden kinderen meer buiten."

Op 19 maart 2015 publiceerde het Brabants Dagblad een interview met Nabil Aoulad Ayad.