't mooiste plekske van

Het mooiste plekske van
Wat ik verzinnen kan
Bovenal interessant
Maar toch ook wel relevant
En niet te vergeten amusant
Soms enigszins flamboyant
Waar mijn hart aan is verpand
Wat mij verplicht aan mijn stand
Het mooiste plekske van het land
Is dit schone stadje in Noord-Brabant
Met veel gevoel en verstand
Is dat het mooiste plekske van………….

over 't mooiste plekske van

In “het mooiste plekske van….” nemen we u mee naar een bijzondere plek in Waalwijk. Een bekende of onbekende inwoner van onze stad laat zien wat zijn of haar dierbaarste plekske is en vertelt er over.
En of dat nou natuurtechnisch is of emotioneel dat maakt ons niet uit, het is “het mooiste plekske van….”
Het kan variëren van de Winterdijk tot aan het graf van een dierbaar familielid. Wij denken dat iedereen wel zo’n plekske heeft.

  • Home
  • mensen
  • 't mooiste plekske

Daphne van Breemen

Plekske : Hooisteeg

Daphne van Breemen (1992), journaliste en Stadsdichteres van Waalwijk, staat in de Hooisteeg en kijkt om haar heen naar ‘typische Waalwijkse historie’. Het straatje gaat leven in haar hoofd. “Het was armoe, maar je had elkaar en ’s avonds een aardappel op je bord”. Ze vindt het jammer dat er van het schoen- en lederverleden niet veel meer over is dan dit mooie straatje. Nostalgie.
“Als er hier nou iets was waar je wat kon drinken zouden meer mensen hier langskomen”. Het mooiste plekske van Daphne van Breemen.

Ton Duquesnoy

Plekske : De Ouwe Toren

Ton Duquesnoy (1945) staat voor het pand waar het voor hem en zijn band allemaal begon. Vanaf 1960 speelden The Shakin’ Arrows hier de boel plat. “Het droop van de muren af”. Met 700 man publiek zat de zaak elke keer bomvol. Overal traden ze op. Maar De Ouwe Toren blijft een speciaal plekske voor Ton. The Outsiders speelden er, Q65 en vele andere acts van vaderlandse bodem deden deze unieke Borkse zaal aan.
The Shakin’ Arrows speelden met de groten der aarde : The Everly Brothers, Fats Domino, Roy Orbison, Carl Mann en vele anderen. “ Ko de Nijs was ook schitterend, 8 x per jaar en dan elke keer 1000 man binnen, fantastisch”. Maar het mooiste plekske van Wolluk blijft voor Ton toch De Ouwe Toren in Baardwijk.