straattaalplaatjes & -praatjes

De straat heeft een eigen taal
de straat spreekt in beelden
wegpraten en -roepen
richt zich tot ons allemaal

wetteloos, zonder structuur
ongeregeld op paal en muur
geeft de straat boodschappen door
communiceert onverstoord.

over straattaalplaatjes & -praatjes

Wandelend of fietsend door en langs wollukse straten, wegen en dreven valt mijn oog op uitingen in woord en beeld. Dit varieert van hedendaagse graffiti tot obscure objecten en van vreemde stickers tot rare teksten. Van alles wat maar genoeg opvalt maak ik een opname met mijn eenvoudige smartphone. Ik schrijf daar een verhaaltje bij op een associatieve manier. Ik noem dit 'straattaalplaatjes & -praatjes'.

  • Home
  • cultuur
  • straattaalplaatjes & -praatjes

RKS motor ultras

RKS Motor Ultras

Pools voetbalgeweld. “Supportersclub”. Hooligans. Die wil je niet tegenkomen. Zeker niet de man met de zeis. Die heeft ie niet om het grasveld te maaien.
Locatie: Grotestraat

Konnektid

Konnektid

Een soort bemiddelingssite waar je een docent kunt vinden die bij je in de buurt woont. Sympathiek idee. De wereld beter maken door in je eigen buurt te beginnen. Leren van je buren. Waarom ver zoeken als het dichtbij is?
Locatie: Grotestraat

Falubaz

Falubaz

Mijn Pools is niet zo goed. Maar ik denk dat we hier te maken hebben met een motorspeedwayclub. Hier in den lande lang zo populair niet meer, maar elders nog publiekstrekkers. Misschien dat de Polen het weer interessant kunnen gaan maken hier.
Locatie: Grotestraat

Eisenhower

Eisenhower

Eisenhowerband is een rockbandje dat inmiddels niet meer bestaat. Een ronkende, licht theatrale machine van gitaargeweld en vocale acrobatiek. Mooie woorden van Eric Corton. Maar ze hadden er genoeg van.
Locatie: Grotestraat

Cluj Napoca

Cluj Napoca

Supportersclub van een Roemeense voetbalvereniging uit de 2e liga. Ze staan 8ste momenteel en hebben zojuist gewonnen van Chindia Targoviste met 2-1. Veel vuurwerk in de fotogalerij van de supporters. Die vuisten zeggen genoeg.
Locatie: Grotestraat

Meuk 2

Meuk 2

Meuk kennen we inmiddels wat langer. Meuk Show FNR ? Wat zou ie nou bedoelen ? Op een wit geverfd plaatje waarbij de rand van de muur is meegenomen. Twee strookjes groen onkruid. De schaduw maakt het stilleven af.