columns / verhalen

Hedde’t al geheurd
Van d’n dieje en d’n dieje
Wètt’r ies gebeurd
Mee d’n dieje en d’n dieje

Hedde’t al geheurd
Verhalen vertellen
Over mensen
Wat ze doen en laten
En wensen

over columns / verhalen

Een plek op wolluk.nl waar we op zoek gaan naar verhalen en meningen over of uit Waalwijk. De richtlijnen voor een column zijn dat het over Waalwijk gaat en dat er zo'n 250-300 woorden gebruikt worden. Columnt u mee?

De Olympische Dieren–Spelen

Er zat een papegaai in een boom te niksen. Opeens hoorde hij iets. Het kwam van rechts. Pjotr de papegaai vloog erheen en zag veel mensen bij de Olympische Spelen! Pjotr de papegaai bedacht; “Dat wil ik ook. In het bos. En dan word ik journalist.
Drie maanden later was het zover; De Olympische Spelen in het bos voor alle dieren. Bijna alle dieren deden mee of kwamen kijken. Iedereen dacht dat er niks mis kon gaan. Maar dat hadden ze fout. Opeens kwam er een roofvogel aangevlogen! En er hing iets groots om zijn nek! Wat zou dat zijn?, dachten alle dieren en ze tuurden omhoog naar de roofvogel.
Plotseling liet Rudolf de roofvogel een Gouden Winbeker vallen. Hier was iedereen blij mee, want die was natuurlijk voor de winnaar van de Olympische Spelen.
Even later kwam de roofvogel recht naar beneden suizen. Alle dieren schrokken zich een hoedje. Maar al gauw merkten de dieren dat de roofvogel heel aardig was. “Ik ben Rudolf”, zei de roofvogel tegen Pjotr de papegaai, “mag ik meehelpen als hulp-journalist?” Dat mocht.
Voor de mestkevers was er een hardloopwedstrijd waarbij ze een mestballetje vooruit moesten rollen. Mickey de Mestkever won. “Gefeliciteerd Mickey!” zei Pjotr de papegaai, “Je wint een Gouden Medaille.”
Bij de slakkenrace won Slomerd want hij was het allerlaatst bij de finish!
Midden in het bos bij het meertje gingen de dolfijnen hoogspringen. Rudolf vertelde door de microfoon dat hij een mop kende over dolfijnen: “Er waren eens twee dolfijnen en de ene dolfijn vroeg aan de andere: “Heb jij het hier ook zo Dol-fijn?”
Alle dolfijnen en andere dieren lachten en lachten. Toen Dorien de Dolfijn moest springen, had ze zo de slappe lach door de mop dat ze nét niet hoog genoeg sprong. Daarom had Dorien de Zilveren Medaille.
De bevers deden een wedstrijd Het Snelst Bomen Omknagen. Alle dieren wilden de knaagkunsten van de bevers graag zien. Billie de Bever was net naar de tandarts geweest en knaagde supersnel. Hij won.
Bij de spinnen deed Sara de Spin haar best om het mooiste web te maken in één minuut. Omdat ze op de webschool niet altijd goed had opgelet wist ze ineens niet meer hoe ze knoopjes moest leggen. Ze verloor helaas.
Toen kwam het laatste en lawaaierigste deel van de Spelen. Welke haan zou het hardst kunnen kraaien? Pjotr de papegaai vroeg aan alle dieren alle oren even dicht te vouwen. Hannah de Haan maakte zich klaar om te kukelen maar………. er kwam geen geluid uit haar snavel. Ze was haar stem kwijt! Helaas,Hannah werd daardoor laatste en kreeg een Bronzen Medaille.
Rudolf vroeg alle dieren stil te zijn omdat Pjotr de winnaar van de Winbeker bekend ging maken: “Stilte in het bos! De winnaar, is degene die het hardst en langst is aangemoedigd door alle dieren……..
Slomerd de Slak! Geef hem een groot applaus met al jullie pootjes!”
“Maar hoe moet dat nou?”, piept Slomerd de Slak, “die Winbeker past toch nooit in mijn huisje?!”

  • Loes de Groot oktober 2013 (winnend verhaal van de door de Vrienden van Kunstencentrum Waalwijk georganiseerde verhalenwedstrijd)