Warm

Je kunt tegenwoordig ongestraft beweren dat er een hek rond jouw land moet komen om de boze buitenwereld weg te houden. Op deze meer dan zonnige zondag doe ik daar eens een keer aan mee. Want tijdens een wandeling langs de Galgenwiel, Plantloon en de Roestelberg kreeg ik een ingeving: het broeikaseffect en die opwarming van de aarde zijn zo gek nog niet!
Als je tenminste niet verder kijkt dan de eigen grenzen en even vergeet dat half Nederland onder de zeespiegel ligt. Daar hebben we hier in Brabant gelukkig geen last van. En als Rotterdam en Den Haag onderlopen, dan zetten we gewoon een hek langs de Maas om de Hollandisering van ons Brabant te voorkomen!
Want we mogen onze eigen cultuur, normen en waarden toch wel beschermen tegen stadse fratsen, toch? Van zulke fratsen hebben wij deze middag al wandelend geen last. Wel last hebben we van onze jassen: veel te warm! Op 1 november kun je zonder jas naar het bos!
Leve het broeikaseffect! Dank ook vooral aan het kabinet dat weinig werk maakt van vergroening en de snelheid op de A2 deze week tussen Utrecht en Amsterdam nog even naar 130 verhoogde! Chapeau! We moeten het warm houden samen in ons land. We halen de CO2-reductie niet? Geen probleem: het is immers bewezen dat de zon er van gaat schijnen.
Hoe Brabants wil je het hebben? Bossen met gouden en rode boomkruinen en hordes tevreden wandelaars en fietsers die zich verbazen over dit ongewone meteorologische fenomeen.
Koeien en paarden in de wei door een prachtige herfstzon uitgelicht. Een Brabantse idylle… Laat de wereld maar gek worden; wij redden ons wel… Die idylle moeten wij koesteren. Dat zijn we aan de volgende generaties verplicht.
Er zijn ook veel mensen met de auto naar de Loonse en Drunense Duinen gekomen deze middag. Er staat een heuse file bij de Roestelberg. Al die auto’s blazen nóg meer CO2 de lucht in! Dan wordt het nog warmer! Nee, wij zijn goed bezig vandaag…