beroemde Waalwijkers

Ken ik u ergens van
Heb ik u wel eens meer gezien
Bent u een bekende dan
Heb ik van u gehoord
Of gelezen misschien
dat u hier tussen thuis hoort

over beroemde Waalwijkers

De lijst die wij hebben samengesteld is, natuurlijk, niet compleet en vooral enorm subjectief. Wat is beroemd? Wanneer is iemand een Wollukse? Één ding staat voor ons vast: de persoon in kwestie moet ook beroemd zijn buiten Waalwijk. Maar hoe beroemd, onder hoeveel mensen en hoe ver buiten Waalwijk? Wij zijn aan het verzamelen geslagen, met genoeg speelruimte om een leuke lijst samen te stellen.

Hebt u nog aanvullingen, laat het ons weten op waalwijkers@wolluk.nl.

Warm

Warm

Je kunt tegenwoordig ongestraft beweren dat er een hek rond jouw land moet komen om de boze buitenwereld weg te houden. Op deze meer dan zonnige zondag doe ik daar eens een keer aan mee.

Lees meer

herfst in Wolluk

Herfst in Wolluk

Geen gras meer te bekennen, alles ligt bedekt onder een laagje fraai gekleurde bladeren. Opgeteld bij de prachtige kleuren die er nog in de bomen te zien zijn levert dat heerlijke plaatjes op.
Deze week nog te bewonderen in uw eigen wandelpark.

Vluchten

Vluchten

Ze komen. Ik heb er nog geen gezien. Maar het moet een kwestie van tijd zijn. Op een dag, binnenkort, zal ik ergens een groepje vluchtelingen zien lopen, of misschien gewoon eentje, van wie ik dan denk: ze zijn er! Wat nu?

Lees meer

Jules

Jules

De witte zaadjes van de springbalsemien smaken naar peultjes! En de steeltjes van het zevenblad naar worteltjes en bleekselderij! Bovendien zitten ze vol vitamines. “Ik gooi ze door pannenkoekenbeslag”, zegt Jules Faber, gids tijdens deze zondagochtendlijke ‘geurwandeling’ in en rond het wandelpark.

Lees meer

Vrienden

Vrienden

De Vrienden van Sint Jan de Doper proberen de prachtige kerk in het hart van Waalwijk, ontworpen door architect Valk die zich liet inspireren door de Aya Sofia-moskee in Istanbul, nieuwe bestemmingen te geven om dit cultuurmonument van de ondergang te redden.

Lees meer

Meer artikelen...