beroemde Waalwijkers

Ken ik u ergens van
Heb ik u wel eens meer gezien
Bent u een bekende dan
Heb ik van u gehoord
Of gelezen misschien
dat u hier tussen thuis hoort

over beroemde Waalwijkers

De lijst die wij hebben samengesteld is, natuurlijk, niet compleet en vooral enorm subjectief. Wat is beroemd? Wanneer is iemand een Wollukse? Één ding staat voor ons vast: de persoon in kwestie moet ook beroemd zijn buiten Waalwijk. Maar hoe beroemd, onder hoeveel mensen en hoe ver buiten Waalwijk? Wij zijn aan het verzamelen geslagen, met genoeg speelruimte om een leuke lijst samen te stellen.

Hebt u nog aanvullingen, laat het ons weten op waalwijkers@wolluk.nl.

Wolluk.nl slaat aan

WAALWIJK – De nieuwe Waalwijkse website Wolluk.nl heeft een vliegende start gemaakt. Zo’n twee weken na de lancering hebben al ruim duizend verschillende personen de culturele website bekeken. De meeste bezoekers komen vaker terug op de website.

Waalwijkers Luuk Aarts, Hans Branderhorst en Jan van Hoof zijn de drijvende krachten achter de website. Die bevat onder meer Waalwijkse fotoseries, gedichten, liedjes, eenWaalwijks woordenboek en een overzicht van beroemdeWaalwijkers.

De initiatiefnemers hebben de nieuwe website alweer aangevuld, met de fotoserie ‘ WintersWaalwijk’, een lijst van beroemdeWaalwijkers die niet in deze plaats geboren zijn en enkele nieuweWaalwijkse liedjes. Verder is de fotorubriek ‘ Vanuit het zolderraam’ uitgebreid met bijdragen van bezoekers van de website.

Branderhorst: „ Ons gastenboek is inmiddels ook goed gevuld. De reacties zijn heel positief. Dat is heel leuk en motiveert ons om de website snel verder uit te breiden.”

Brabants Dagblad - door Johan van Grinsven - 23 februari 2011

Wolluk.nl over Wolluk

WAALWIJK - Sinds kort is Waalwijk een virtuele attractie rijker. Wolluk.nl is een nieuwe website van, voor, over en door Wolluk. Wolluk.nl zet Waalwijk op een leuke en verrassende wijze in de schijnwerper. In woord, beeld en geluid geven de makers vorm aan een Waalwijk zoals zij dat zien en ervaren. Jan van Hoof, Luuk Aarts en Hans Branderhorst staken een half jaar geleden de koppen bij elkaar om iets meer te doen met hun foto's en teksten. Het resultaat mag er zijn. "Wij willen een overzicht maken van wat ons boeit aan onze stad, wat Waalwijk voor ons zo mooi maakt. Wolluk is mooier dan menigeen vermoedt. Dat willen we laten zien. Soms serieus, soms met een knipoog. En met Wolluk bedoelen we de kern Waalwijk, daar zijn we geboren en getogen". Onder kopjes als 'bruggen', 'bomen', 'muren', 'water' en 'modern Wolluk' vindt u foto's en gedichten.

Op de site staat een echt Wolluks woordenboek, een lijst van beroemde Waalwijkers, liedjes en gedichten over Waalwijk en nog veel meer. Iedereen die iets toe te voegen heeft kan zich wenden tot de redactie van www.wolluk.nl

De Maasroute - 23 februari 2011

Wolluk.nl is een succes

Peter Claassen
Peter Claassen, 25 jaar lid van Stichting Red de Waalijkse Spoorbrug, op een bruggenhoofd bij Baardwijk
foto: Luuk Aarts

WAALWIJK - De website wolluk.nl bestaat één jaar. Als Luuk Aarts, die samen met Hans Branderhorst en Jan van Hoof de site heeft bedacht, de balans opmaakt, is die alleen maar positief. "We voorzien in een behoefte. We trekken veel unieke bezoekers, maar ook veel mensen die terugkomen op de site."

Mensen aan je site binden is niet eenvoudig. Aarts: "We timmeren behoorlijk aan de weg. Met nieuwe rubrieken, met foto's, met gedichten en columns. Je moet vernieuwen, daardoor mensen verleiden om de site nog eens op te zoeken. En we hebben een nieuwsbrief opgezet, daarin vertellen we wat erbij gekomen is." Niet alleen nieuwe rubrieken vullen wolluk.nl, andere worden verdiept. "Neem schoorstenen en muren.

Als fotograaf ben ik toch weer pareltjes tegengekomen. Daardoor dijt het steeds meer uit." En daardoor groeit wolluk.nl uit tot dé digitale cultuurgids van Waalwijk.

De Waalwijker op Zondag - 19 februari 2012

Wolluk.nl gin halleven bak

Sint Jan
WAALWIJK - Hun creativiteit meer botvieren. Dat was het uitgangspunt van stadsdichter Hans Branderhorst en amateurfotograaf Luuk Aarts. Zij betrokken er ook Jan van Hoof bij, een kenner van het world wide web. Dat heeft geleid tot de website Wolluk.nl die op 6 februari online ging. Een site die al heel erg goed wordt bezocht. Dat is geen wonder, foto's, gedichten en vormgeving van de site zijn heel fraai. Bovenal wordt op Wolluk.nl het eigene van Waalwijk in alle toonaarden bezongen. Kortom, Wolluk.nl is gin halleven bak - Wolluks voor: half werk.

Muren

Een stapel stenen begrenst het mijn van het dijn
Om achter te gluren
Of te schuilen
Daar achter zijn buren
of een kamer
Muren verbergen

Hans Branderhorst introduceert met dit gedicht een van de items op de site: muren, een onmiskenbaar onderdeel van een gebouw, samen vormen ze een stad, zoals Waalwijk er een is. Aarts laat met zijn kiekjes zien hoe wonderlijk mooi kan een stapel stenen zijn. Een enkele muur verdient het predikaat eigenaardig, zoal die van de oude Leest aan de Mr. Van Coothstraat. "Daar zit het schakelaar nog in. Alsof iedereen met één druk op de knop het winkelcentrum zomaar in het licht of het donker kan zetten." Afschuwelijke muren zijn er ook. "In de Julianastraat staat de lelijkste: een prachtige muur met daarop groene beplating."

Lees meer

Wolluk.nl brengt kalender over Waalwijk uit

WAALWIJK – De makers van de cul­turele website www.wolluk.nl heb­ben hun activiteiten uitgebreid. Voor het eerst brengen de Waalwij­kers een jaarkalender uit. Op elk maandblad staan een gedicht van Hans Branderhorst en enkele fo­to’s van Luuk Aarts.
Volgens mede-initiatiefnemer Hans Branderhorst, stadsdichter van Waalwijk, wilden de makers van Wolluk.nl al langer een kalen­der maken en de baten aan een lo­kaal goed doel schenken. „Dit jaar is het er ook echt van gekomen. De opbrengst gaat naar Kersthuis Waalwijk”, vertelt Branderhorst.
De kalender kost 7,50 euro en is te koop bij zes winkels in Waalwijk en via de website www.wolluk.nl. De eerste oplage bestaat uit 250 exemplaren. Als de Waalwijkse ka­lender aanslaat, komt er mogelijk volgend jaar een vervolg.

Brabants Dagblad - 16 november 2012