beroemde Waalwijkers

Ken ik u ergens van
Heb ik u wel eens meer gezien
Bent u een bekende dan
Heb ik van u gehoord
Of gelezen misschien
dat u hier tussen thuis hoort

over beroemde Waalwijkers

De lijst die wij hebben samengesteld is, natuurlijk, niet compleet en vooral enorm subjectief. Wat is beroemd? Wanneer is iemand een Wollukse? Één ding staat voor ons vast: de persoon in kwestie moet ook beroemd zijn buiten Waalwijk. Maar hoe beroemd, onder hoeveel mensen en hoe ver buiten Waalwijk? Wij zijn aan het verzamelen geslagen, met genoeg speelruimte om een leuke lijst samen te stellen.

Hebt u nog aanvullingen, laat het ons weten op waalwijkers@wolluk.nl.

spoorbrug

In 25 jaar heeft de stichting veel bereikt. De brug is behouden en opgeknapt. Het is zelfs een rijksmonument geworden. 5 gemeentes spannen zich in voor de oude Halvezolenlijn. Van Lage Zwaluwe tot Den Bosch is een mooi stukske fietsen geworden.

Gerard van Esch

Gerard van Esch

Voorzitter Gerard van Esch hangt graag over het hek aan de kop van de brug, uitkijkend over deze unieke fietsbrug gebouwd op “de pijlers van hoop”.

Anton van Tuijl

Anton van Tuijl

Ook voor Anton was het zijn speeltuin van vroeger. Hij koos het “vluchthok”, vanwaar hij een mooi uitzicht heeft over het landschap. Lang geleden stond het water er in de winter tot aan Drunen, de brug mat toen nog 881,4 meter.

Peter Claassen

Peter Claassen

Peter was er altijd te vinden, het was zijn achterland waar hij soldaatje speelde met zijn vrienden. De eerste keer dat hij de trein voorbij zag komen was het meteen de laatste die het spoor aan deed. Als jong manneke ging hij met een vriendje de brug schilderen wat misschien wel de aanzet is geweest tot het behoud van dit erfgoed.

De mannen van de spoorbrug

De mannen van de spoorbrug

25 jaar geleden, op 1 februari 1987, hielden ze hun oprichtings- vergadering. Ze wilden voorkomen dat de spoorbrug zou worden gesloopt. De vergunning was al afgegeven. Drie van hen, mannen van het eerste uur, kijken met trots terug op het traject dat ze hebben afgelegd.

Anton van Tuijl, Gerard van Esch en Peter Claassen zijn alle drie geboren op een steenworp afstand van de spoorbrug en hebben alle drie hun eigen mooiste plekske bij de langste monumentale fietsbrug van Nederland.