beroemde Waalwijkers

Ken ik u ergens van
Heb ik u wel eens meer gezien
Bent u een bekende dan
Heb ik van u gehoord
Of gelezen misschien
dat u hier tussen thuis hoort

over beroemde Waalwijkers

De lijst die wij hebben samengesteld is, natuurlijk, niet compleet en vooral enorm subjectief. Wat is beroemd? Wanneer is iemand een Wollukse? Één ding staat voor ons vast: de persoon in kwestie moet ook beroemd zijn buiten Waalwijk. Maar hoe beroemd, onder hoeveel mensen en hoe ver buiten Waalwijk? Wij zijn aan het verzamelen geslagen, met genoeg speelruimte om een leuke lijst samen te stellen.

Hebt u nog aanvullingen, laat het ons weten op waalwijkers@wolluk.nl.

Ramon van Haaren

Ramon van Haaren


voetballer


geboren: 16 september 1972 (Waalwijk)

Ramon van HaarenRamon is bepaald geen onbekende voor het Waalwijks voetbalminnend publiek. In het seizoen 1993/'94 debuteerde hij in het eerste elftal van R.K.C. Na drie seizoenen vond hij een nieuwe uitdaging bij het Limburgse Roda J.C. waar hij vervolgens 5 succesvolle jaren kende. Zo succesvol dat het hem zelfs een transfer naar Feijenoord opleverde. Mede door blessures speelde hij echter maar 14 competitiewedstrijden voor de Rotterdamse club.

Na Feijenoord vaarwel te hebben gezegd bleef hij nog een jaar in Rotterdam voetballen maar dan in de Eerste Divisie bij Sparta. In 2005 keerde hij weer terug op het vertrouwde Waalwijkse nest. Na het seizoen 2006/'07 sloot hij hier zijn carrière als profvoetballer af. Mede omdat hij de club zo goed kende nam hij in 2008 de taken als teammanager over van Mario Ackermans. Ramon traint nog steeds twee keer in de week en voetbalt op zaterdag bij de amateurclub Achilles Veen.